Off site optimizacija spletnih strani

Off site optimizacija spletnih strani

Off site optimizacija spletnih strani, je tehnika optimizacije, kjer združujemo vso našo delo, ki ga opravimo izven spletne strani (off site) v namen izboljšanja trenutnih pozicij, ki jih imamo na googlu.

Med tem, ko se pri on site optimizaciji spletnih strani orientiramo v izboljšavo naše spletne strani, da na ta način uporabniku ponudimo boljšo vsebino in uporabniško izkušnjo, pa obiskovalec pri off site optimizaciji spletnih strani ne bo opazil razlike na sami spletni strani.

Kaj google spremlja pri off site optimizaciji spletnih strani?

Pri off site optimizaciji spletnih strani google spremlja prav vsa dogajanja, ki se na spletu zgodijo in so povezana z vašo spletno stranjo. Ena izmed stvari, na katero damo pri optimizaciji spletnih strani največ pozornosti je grajenje povezav iz sosednjih, tematskih spletnih strani, na našo spletno stran.

Poleg tega pa sam google tudi spremlja kakšna je odzivnost samih uporabnikov na našo vsebino. Idealno bi namreč bilo, da bi naše vsebine imele čim več deljenj, všečkov in komentarjev. S tem vplivamo na off site optimizacijo spletnih strani, ker google dobi informacijo, da je spletna stran uporabnikom ponudila zanimivo vsebino.