Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je v zadnjih letih v visokem porastu. Zakaj? Ker je učinkovit kanal za prodajo, prilagojen oglaševalcem. Prav tako pa v podjetju Facebook skrbijo za stalni napredek na področju oglaševanja na njihovi spletni strani.

Facebook oglaševanje je popularno predvsem zaradi možnosti ozkega targetiranja svojih potencialnih kupcev. Tako natančno določanje, kot jo ima facebook, nam ne omogoča nebeno drugo orodje za oglaševanje.

Z napredkom oglaševanja na faceboku, pa je narastla tudi zahtevnost priprave kampanije, vodenje in prilagajanje. Prav zaradi tega se večino podjetji odloča, da za kreiranje un upravljanje oglaševanj najamejo zunanje podjetje, ki jim pri tem lahko pomaga.

Če so vaši produkti dobri, spletna stran urejena in pregledna, potem se ni za bati, da vaša oglaševalska akcija ne bo imela učinka.

Pri načrtovanju oglasov lahko tako izbirate svoje cilje. Želite pridobivati nove všečke? Prodati izdelke? Ali kaj drugega?

Facebook oglaševanje vam ponuja ogromno različnih možnosti, prav vako podjetje pa bo doživelo različne odzive svoje publike.

Primerjava facebook oglaševanja in optimizacije spletnih strani

Če primerjamo facebook oglaševanje in optimizacijo spletne strani bomo lažje razumeli različne kanale in njihovo delovanje. Na eni strani imamo facebook oglaševanje, kjer moramo ciljno publiko poiskati sami in jo ozko določiti. Nismo omejeni glede na število ljudi, ki se jim bomo prikazovali, rezultate oglaševanja pa bomo imali takoj. Natančno lahko spremljamo dogajanje. Število prikazov, klikov, reakcij…

Z optimizacijo spletne strani pa je cilj isti, vendar je pot do cilja drugačna. Optimizacija spletnih strani potrebuje veliko več znanja in izkušen v pimerjavi z faccebook oglaševanjem, kjer lahko akcijo kreirate že z nekaj kliki. Pravi rezultati delapa bodo vicni šele čez 6 mesecev, v nekaterih primerih traja tudi leto, da osvojimo izbrano besedo.

Resnica pa je takšna, da nekateri nikoli ne osvojijo besedo, ki jih zanima. Dobro urejena on site optimizacija spletne strani, še ni garancija, da se bomo za besedo postavili na 10, 20 ali celo top 100. pozicijo.

Zato je ključnega pomena, da se po odlični on site optimizaciji spletne strani posvetite tudi off site optimizaciji spletne strani!