Google oglaševanje

Google oglaševanje ima številne prednosti, s katerimi lahko občutno povečate obisk vaše strani (in posledično tudi prodaje). Vedite, da sta prava strategija in učinkovit partner recept, da boste vedno pred konkurenco! 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili nekaj najbolj osnovnih informacij, ki jih prinaša Google oglaševanje. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Google oglasi - Vrste oglasov in načini oglaševanja - Web Center

Že na začetku tokratnega članka moramo poudariti, da Google kot oglaševalska pratforma ponuja različne napredne možnosti za nagovarjanje poljubne cilje skupine ali publike in zasledovanje konkretnih poslovnih ciljev. To dosega s tekstovnimi, slikovnimi in video oglasi. Številna podjetja dobro poznajo iskalni marketing in vse ostale oblike Google oglaševanje.

Kako začeti z Google oglaševanjem?

Če se sprašujete, kako bi začeli s spletnim Google oglaševanjem, vam svetujemo, da se tega lotite sistematično. Naj omenimo on site optimizacijo spletnih strani, ki predstavljajo osnovo za dobro razvrščanje spletne strani na Googlu. Brez urejene spletne strani, ta zagotovo ne bo dosegala visokih pozicij. V kolikor si zares želite kvalitetno on site optimizacijo spletne strani, se moramo držati prav vseh pravil, ki jih ima Google. Zelo pomembno je, da ciljate na določeno besedo. Obenem pa je potrebno upoštevati še dolžino teksta, ki je na pod strani in gostoto s katero se beseda ponavlja. 

Google oglasi - Vrste oglasov in načini oglaševanja - Web Center

Različne možnosti oglaševanja

Verjetno ste opazili, da Google oglaševanje oziroma oglasi ponujajo najrazličnejše možnosti oglaševanja. Ker se spletno oglaševanje tako zelo hitro razvija, posodablja in odkriva nove poti za najbolj optimalno dosego potrošnikov, morajo tudi podjetja temu vsakodnevno slediti. Čisto vsak podatek, ki ga vnese potrošnik, je v nekem koraku uporabljen za izboljšavo oglaševanja, oglaševalskega prostora, časa in predvsem denarja oglaševalca. Trenutno velja za najnovejši način »Dynamic Remarketing«. Slednjega vam bomo na kratko predstavili v nadaljevanju. Dynamic remarketing (oziroma dinamično oglaševanje) je torej najnovejši način personaliziranega oglaševanja. Z integracijo Google analitike vam omogoča, da lahko kreirate skupine strank, ki obiščejo vašo stran po svojih parametrih. Potem pa lahko čisto vsaki skupini prikazujete drugačne oglase. Praktično, kajne?

Google oglaševanje display - Web center

Google Search oglaševanje

Na tem mestu vam predstavljamo tudi Google Search oglaševanje, ki velja za najbolj osnovno. Kljub temu obstaja izredno veliko skritih poti in trikov, s katerimi je mogoče priti do najvišje pozicije za iskalni niz. Podjetje mora točno vedeti, kako deluje avkcija, kako najbolj učinkovito sestaviti ključne besede, katere so najbolj primerne strategije za uporabo in kdaj je optimalen čas, da se strategija zamenja. Morda se sliši precej preprosto, vendar se takšnega načina oglaševanja ne mora lotiti vsak.

Google Search oglaševanje

 

Google oglasi v Youtubu

Naj vam predstavimo še Google oglase v Youtubu. Gre za to, da podjetje s sodobnimi orodji zagotablja vedno profitabilne oglase, ki so v stiku s časom. Obstaja kar nekaj različnih vrst Youtube oglaševanja, in sicer: In-stream, Discovery, TrueView, Outstream, Bumper, Skippable/non-skippable, zato je pomembno, da izberete pravega! Svetujemo vam, da se o najbolj optimalni izbiri pogovorite s strokovnjaki, saj lahko slednji drastično znižajo stroške in povečajo ROI.

Youtube oglaševanje

Obstaja tudi Google display omrežje, ki velja za enega najbolj osnovnih načinov, vendar pa ga omenjena platforma redno inovira in posodablja. Omeniti moramo še oglaševanje preko Googla in Facebooka, ki je nasičeno z izdelki ter storitvami. Slednji se med seboj ne razlikujejo dosti, vendar so kljub temu najbolj donosni. Ravno zaradi tega se največ prikazujejo potrošnikom, kar ustvari začaran krog. Sledilci pobirajo podatke potrošnikov na več načinov in jim nato na dinamičnem povratnem oglaševanju ponujajo oglase, ki bodo oglaševalcu in oglaševalski platformi prinesli največ dobička. Prav zaradi te lastnosti imajo številne prednost pred ostalimi. 

Google oglaševanje

Za še več informacij o tej tematiki vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Na spletni strani boste našli še bolj natančne informacije o naštetih vrstah Google oglaševanje. Nič več ne čakajte in poskrbite za odlične oglase! Vaše podjetje se lahko povzpne v sam vrh v zelo kratkem času!

Preberite tudi: